Tietoa meistä

Sporrong kuuluu Pohjoismaiden vanhimpiin yrityksiin.

Yrityksemme täyttää tänä vuonna jo 350 vuotta. Yritys aloitti toimintansa vyöverstaana Helgeandsholmenissa Tukholmassa vuonna 1666. Vyöverstaan perusti käsityöläismestari Henrik Grau. Useiden omistajan- ja nimenvaihdosten jälkeen liiketoiminnan otti haltuunsa vuonna 1842 ammattikunnan vanhin Carl Claes Sporrong, joka antoi yritykselle myös nimensä.

Kultakeskus Oy on ostanut Sporrong Ab:n koko osakekannan heinäkuussa 2018. Hämeenlinnassa sijaitseva Kultakeskus on Suomen johtava metallialan yritys joka on perustettu 1918. Valikoimaan kuuluu timantti- kulta- ja hopeakorut, ruokailuvälineet, mitalit jne. Kultakeskus tuo maahan mm. sveitsiläisiä merkkikelloja sekä kultakelloja.

Suurta kehitystä viimeisten 350 vuoden aikana

Vi Olemme valmistaneet ja suunnitelleet lahjoja ja huomionosoituksena annettavia tuotteita kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin – aina urheilutähtien palkitsemisesta yritysjuhliin ja arvostusta ansainneiden työntekijöiden palkitsemiseen. Taitavien valmistajiemme ja nykyaikaisen tekniikan ansiosta voimme tarjota laadukkaita käsityönä valmistettuja tuotteita myös nyt 350 vuotta myöhemmin.

Valmistus omassa tehtaassa

Tuotteet valmistetaan nykyisin yrityksen omassa tehtaassa Virossa tai ne valmistaa jokin tarkkaan valituista yhteistyökumppaneistamme ympäri maailmaa. Sporrongilla on myyntitoimistot Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Virossa ja Latviassa. Suunnittelu on tärkeä osa toimintaamme. Luomme yksilölliset, tarpeita vastaavat tuotteet yhdessä toimeksiantajan kanssa.

Laatu ja ympäristö

Sporrongilla on käytössään standardin SFS-EN ISO 9001: 2008 mukainen dokumentoitu laatujohtamisjärjestelmä. Toimintamme on sertifioitu ja olemme toimineet sen mukaisesti vuodesta 1999 lähtien. Näin valvomme ja takaamme vastuullisesti, että saat oikean, laadukkaan tuotteen oikeaan aikaan.

Ympäristöstä puhutaan yhä enemmän, ja yhä useammat yritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota toimintansa ympäristövaikutuksiin. Myös Sporrong huomioi toiminnassaan ympäristön, ja toimintamme on ollut ympäristöstandardin SFS-EN ISO 14001: 2004 mukaista vuodesta 2008 saakka. Olemme sitoutuneet tekemään ja kehittämään tehokasta ja järjestelmällistä ympäristötyötä.

Hovihankkija

Sporrong on ollut Ruotsin kuninkaallinen hovihankkija jo vuodesta 1965.

Aikaisemmin hovihakkijoita oli yli tuhat, mutta nykyisin vaatimukset ovat tiukentuneet ja vain 130 yritystä saa käyttää tätä haluttua titteliä.

Sporrong Metallfabrik